Over Drotech

Directe levering vanuit eigen voorraad

Drotech is een handelsonderneming. We leveren producten aan carrosserie-, trailer- en aanhangwagenfabrikanten door heel Europa en dealers in de Benelux. Onze inkoop verloopt via partners in Oost Europa. Daarnaast doen we een groot deel van onze inkoop in eigen beheer in Azië en laten we voor diverse fabrikanten custom made producten ontwikkelen en produceren.

Met een hecht team van tien medewerkers stellen we alles in het werk om onze klanten ervan te verzekeren dat ze kwaliteitsproducten krijgen tegen een scherpe prijs, op het door hen gewenste moment en afgestemd op hun specifieke wensen en behoeften. Daarom hechten we veel waarde aan een persoonlijk contact met onze klanten en leveranciers en zijn we doordrongen van het belang van een goede nazorg en service. Ook weten we als geen ander hoe belangrijk snelheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en daadkracht zijn. Zo maken we uiteindelijk het verschil.

Neem contact op

kömmerling

Klanten

Onze klantenkring bestaat uit carrosserie-, trailer- en aanhangwagenfabrikanten in heel Europa, waaronder een aantal in de branche alom bekende spelers. Voor hen laten we ook custom made producten ontwikkelen en produceren. Daarnaast bedienen we de aftermarkt en leveren we aan dealers van aanhangwagens en trailers in de Benelux, en met een aantal partners eveneens door geheel Europa.

Om van waarde te kunnen zijn voor onze klanten hebben we allereerst een goed netwerk van toeleveranciers. Zo voeren wij de eerste vertegenwoordiging van Schneider, Kömmerling en Bernhofer.

Daarnaast doen we een groot deel van onze inkoop in eigen beheer via partners in Azië. Onze neuswielen en daaraan verwante artikelen zijn daar een sprekend voorbeeld van. Maar ook diverse gietwerkproducten, waaronder koppelstukken voor panieksluitingen in paardentrailers en hang- en sluitwerk producten. Ook de custom made producten laten we ontwikkelen en produceren door onze Aziatische partners.

Onze historie

1981

De oorsprong van Drotech voert terug naar 1981, toen Arend van Dronkelaar in ’s-Heerenberg Peitz Nederland B.V. oprichtte. Als agent van het alom bekende Peitz Paderborn, dat onder meer assen, oploopremmen en kort koppelingsystemen voor de lichte en zware voertuigbouw produceerde, verkocht hij deze producten aan carrosserie,- trailer- en aanhangwagenfabrikanten in de Benelux. Met het verkoopsucces ontstond er vraag vanuit de aftermarkt. Er werd een magazijn ingericht en de eerste medewerkers werden aangenomen.

1990

In 1990 werd het assortiment voor de zware voertuigbouw uitgebreid met producten van Schneider, bekend van onder meer onze twistlocks en werd Drotech B.V. opgericht. Met de komst van Henk Sturme in 1993 kwam de ontwikkeling van Drotech in de daaropvolgende jaren in een stroomversnelling en werd het assortiment uitgebreid met producten van Aluteam, Kӧmmerling (lijmen en kitten) en Bernhofer (trekogen). Daarbij werden vanaf 1996 de banden met de lichte voertuigbouw geïntensiveerd en breidde het werkgebied zich uit van de Benelux tot heel Europa.

2000

Rond 2000 start Drotech in opdracht van een lichte voertuigbouw fabrikant een experiment om in eigen beheer neuswielen uit Azië te importeren. Het aantal neuswielen breidt zich snel uit en diverse hang- en sluitwerkproducten volgen. Daarmee is een verandering van inkoopstrategie een feit en levert Drotech ook steeds meer custom made producten, die ze vanuit Azië betrekt. Met de rechtstreekse import vanuit Azië is er behoefte aan uitbreiding van het magazijn en verhuist Drotech in 2007 naar de Horsterweg in Sevenum.

2009

Eenmaal gesetteld in het Limburgse Sevenum kwam er in 2009 een tegenslag en wel in de zware trailer industrie > 3.5t. Bestaande klanten in deze branche vielen weg en daarmee dus ook opdrachten. Meer en meer werd er gezocht naar nieuwe klanten in geheel Europa en producten veelal in de trailer bouw <3,5t. Hier kunnen we stellen dat dit zeker gelukt is en er werden zowel nieuwe afnemers als ook producten gevonden om te laten produceren.

2021

Door de enorme omzet groei en de daarmee gepaarde voorraad groei, werd het warehouse op Horsterweg 46 toch iets te klein en is er langs dit pand op Horsterweg 44 een 2de warehouse met kantoor gebouwd zodat er voor de komende jaren voldoende opslagruimte is.

Heden

Inmiddels schrijven we 2023 en kunnen we stellen dat we zeker bij de aanhangwagen fabrikanten <3,5t in geheel Europa een gevestigde en vertrouwde toeleverancier zijn, waar men orders voor langere termijn kan onderbrengen.

Op zoek naar een custom made product? Neem dan contact op met één van onze specialisten

Bel voor een afspraak +31 (0)77 467 1107
Stuur een bericht info@drotech.nl