De oorsprong van Drotech voert terug naar 1981, toen Arend van Dronkelaar in ’s-Heerenberg Peitz Nederland B.V. oprichtte. Als agent van het alom bekende Peitz Paderborn, dat onder meer assen, oploopremmen en kort koppelingsystemen voor de lichte en zware voertuigbouw produceerde, verkocht hij deze producten aan carrosserie,- trailer- en aanhangwagenfabrikanten in de Benelux. Met het verkoopsucces ontstond er vraag vanuit de aftermarkt. Er werd een magazijn ingericht en de eerste medewerkers werden aangenomen.

In 1990 werd het assortiment voor de zware voertuigbouw uitgebreid met producten van Schneider, bekend van onder meer onze twistlocks en werd Drotech B.V. opgericht. Met de komst van Henk Sturme in 1993 kwam de ontwikkeling van Drotech in de daaropvolgende jaren in een stroomversnelling en werd het assortiment uitgebreid met producten van Aluteam, Kӧmmerling (lijmen en kitten) en Bernhofer (trekogen). Daarbij werden vanaf 1996 de banden met de lichte voertuigbouw geïntensiveerd en breidde het werkgebied zich uit van de Benelux tot heel Europa.

Rond 2000 start Drotech in opdracht van een lichte voertuigbouw fabrikant een experiment om in eigen beheer neuswielen uit Azië te importeren. Het aantal neuswielen breidt zich snel uit en diverse hang- en sluitwerkproducten volgen. Daarmee is een verandering van inkoopstrategie een feit en levert Drotech ook steeds meer custom made producten, die ze vanuit Azië betrekt. Met de rechtstreekse import vanuit Azië is er behoefte aan uitbreiding van het magazijn en verhuist Drotech in 2007 naar de Horsterweg in Sevenum.

Na zich goed staande te hebben gehouden in het roerige economisch tij rond 2009, laat Drotech sindsdien een jaarlijkse groei in omzet, winst en assortiment zien, waarbij  het aandeel van de lichte ten opzichte van de zware voertuigbouw zich in de laatste jaren volledig heeft gekeerd.